3 anledningar till att vi älskar vintage

Som ni kanske vet väljer vi alltid vintage före nyproducerade varor. Att berätta för andra om alla fördelar som finns med att göra det har alltid varit en av de starkaste drivkrafterna hos oss på Vintagefabriken.

I detta blogginlägg tänkte vi därför berätta för er om 3 anledningar till att vi älskar vintage!

 Vintage är snällare mot miljön!

Eftersom varor som är vintage redan producerats en gång bidrar de inte till onödiga utsläpp och någon ny åtgång av material. Därför blir det mer snällt mot miljön att köpa vintage och second hand eftersom ditt köp inte belastar miljön i onödan!

Foto av Emma Sundh hemma hos Pia som tidigare drev klädmärket Fluga barnvintage

Vintage ger en personlig känsla i inredningen.

Att blanda upp inredningen med vintage i form av möbler, tyger och/eller inredningsdetaljer ger en karaktär till inredningen som inte går att få på något annat sätt.

Bild från en styling vi gjort som vårt sidoprojekt Vintagefabriken Studio där vintage återfinns i såväl lampor som möbler.

T ex har vi i vårt showroom ett underbart vintageskåp som vi målat i den härliga kulören ”Rooibos” från Beckers.

Vintageskåp i Vintagefabrikens showroom i Midsommarkransen.

Skåpet sätter helt klart tonen för hela rummet och ger det en superhärlig känsla och liksom en tyngd som är svår att hitta i nyproducerade möbler.

Hemma hos Catarina Skoglund (via ELLE Decoration. Foto av Petra Bindel.)

Ett favorithem vi har är det hos Catarina Skoglund (@annacate på Instagram). Här är t ex hennes kök som är så otroligt vackert i sin enkelhet! Men tänk t ex bort det bruna vintageskåpet och den patinerade brickan bakom diskhon och man skulle plötsligt inte alls få samma känsla. Håller du med?

Hemma hos Catarina Skoglund (via ELLE Decoration. Foto av Petra Bindel.)

Samma sak här! Det bruna – vintage – matbordet och skåpet till vänster i bild ger en superfin känsla och bryter också av fint mot de ljusa väggarna.

Vintage berättar en historia

Många vintagesaker är sådana som gått i arv eller som köpts hos någon som med omsorg tagit hand om dem. T ex finns mycket vintage att hitta på t ex loppisar, på Blocket och Tradera eller i butiker som drivs av eldsjälar som ser ett kall i att sälja denna typ av varor.

Köket hemma hos vår egen Linda som bor på Kungsholmen i Stockholm. Foto av Rebecka Rynefelt.

T ex har vår egen Linda köpt både bordet och stolarna i sitt kök via Blocket till ett mycket bättre pris än hon någonsin kunnat hitta dem nyproducerat.

Hemma hos Catarina Skoglund (via ELLE Decoration. Foto av Petra Bindel.)

Ibland kan detta också bidra till att köpet blir ett mer speciellt sådant. T ex är det ju 1000 gånger härligare att t ex köpa en soffa eller tavla från någon som kan berätta om var soffan varit tidigare än att klicka hem en likadan soffa från ett stort möbelvaruhus som massvis med andra personer redan har.

Dessutom – och faktiskt nästan viktigast av allt – är det INTE dyrare med vintage än nyproducerat. Tvärtom.

Hoppas ni fått lite inspo till att välja vintage i inredningen nästa gång ni behöver komplettera med något hemma! För mer inredningsinspo på vintage kan vi tipsa om vårt konto på Pinterest där vi samlar finfin inspiration i härliga mappar.

Translate »
Skriv upp dig på väntelistan Vi mailar dig när produkten finns i lager igen!