Tack och hejdå Vintagefabriken från Linda & Louise

Idag är sista dagen vi jobbar med Vintagefabriken och vi vill säga hejdå och tack till Vintagefabrikens underbara värld. Från och med imorgon blir Vintagefabrikens webbshop ett familjeföretag (hur fint?) som kommer drivas av tre kreativa eldsjälar. De vurmar, liksom vi, för vintage, hållbarhet och har en önskan om att skapa en lite vackrare och snällare värld. Det känns SÅ himla bra och vi är så glada över att, efter 10 år (!) kunna få lämna över vårt livsverk till just dessa fina personer.🌸

Som ett litet avslut bjuder vi på en intervju med oss, Linda & Louise, som 2013 grundade Vintagefabriken ihop med Emma Sundh. Något år senare blev vi en duo då Emma började jobba i sitt eget företag istället. Och sen den dagen har vi setts eller hörts i stort sett varje dag och oftast i frågor som gällt vår gemensamma baby Vintagefabriken (true story!). Nu ser vi fram emot en ny fas i livet men kommer alltid med värme se tillbaka på vår tid som ägare av Vintagefabriken. TACK FÖR ALLT!

 

Intervju med Louise

– Hej Louise! Vad ska du göra nu?
Jag har gjort en helomvändning i livet och börjat plugga socionomprogrammet på Stockholms universitet med planen att bli skolkurator!

– Vad kommer du sakna med Vintagefabriken?
Jag kommer sakna att jobba med en av världens bästa kollegor och personer, Linda, och alla fantastiska kunder som vi har fått så mycket fin respons från genom åren. Det har varit en fröjd att få packa era paket!🎁

 

– Vilket är ditt finaste minne från Vintagefabriken?
Butiken på Svandammsvägen 8 var ändå något utöver det vanliga. Att människor kom från världens alla hörn (vi hade bla en stammis från Paris och kunder som kom resandes från Japan!) säger ändå något om hur speciell den var. För alltid i mitt hjärta.❤️

– Vad kommer du inte sakna?
Jag kommer kanske inte sakna så mycket att sitta och vänta på budbilar i tid och otid. Men ska tilläggas att vi har haft att göra med många trevliga DHL-bud genom åren!

Tack för allt nu, vi ses på andra platser framöver!🌸

Intervju med Linda

– Hej Linda! Vad ska du göra nu?
Jag har börjat jobba med den digitala kommunikationen (sociala medier och ganska mycket därtill) på fina, ideella organisationen Mentor Sverige. Vi jobbar med att skapa vuxna förebilder för unga genom en rad olika program, bland annat genom mentorskap. Jag trivs redan SÅ bra och är så glad och tacksam för att jag hittat min plats där.

– Vad kommer du sakna med Vintagefabriken?
Allra mest kommer jag sakna Louise, min själssyster om man nu får säga något så klyschigt och flummigt. Men det är hur som helst sant att hon är det haha. Jag kommer också sakna att bestämma själv över mina dagar och vilka projekt jag ska driva. Jag kommer sakna att plåta med världens bästa fotograf Rebecka Rynefelt, och jag kommer sakna möjligheten att få vara så kreativ hela tiden. Jag kommer också sakna våra underbara kunder och alla vackra saker och miljöer jag omgett mig med. Och säkert hundra saker till!

dukat bord med atelje lupp och spruzzi

– Vilket är dina finaste minnen med Vintagefabriken?
Jag håller också, liksom Louise skrev häromdagen, med om att åren då vi hade vår fysiska butik i Midsommarkransen var speciella. Speciellt alla möten med våra kunder kommer jag spara i minnet. Hur okända personer kom in i vår lokal och liksom mådde bra där för att de möttes av en stämning och en värme som vi hade lagt ner vårt hjärta och vår själ i att skapa. Vi brukade skämta om att vi skapat en liten del av Paris där i Midsommarkransen och det tycker jag fortfarande stämmer väldigt bra när jag tänker tillbaka på det!

– Vad kommer du inte sakna?
Kvitton, moms, skatt, arbetsgivaravgifter osv. Det har varit det absolut värsta med att driva eget, pga jag är så dålig på struktur och ordning när det kommer till saker jag tycker är tråkigt. Kommer inte sakna det en sekund.

TACK för allt underbara följare och kunder, ni har gjort mig till en så glad och tacksam person under alla dessa år.

Translate »
Skriv upp dig på väntelistan Vi mailar dig när produkten finns i lager igen!