Intervju med My & Malin – de nya ägarna till Vintagefabriken

Intervju med de nya ägarna till Vintagefabriken

Efter 10 år med samma ägare har nu blivit dags för en ny duo att ta över och driva webbshopen Vintagefabriken. Den nya duon heter My och Malin och kommer, med hjälp från sin mamma Gun, att jobba tillsammans på projektet Vintagefabriken 2.0. Innan vi (Linda & Louise) lämnar över rodret helt ställde vi några korta frågor till My och Malin kring hur de ser på framtiden, vad de har för drömmar med Vintagefabriken och lite till!

 Hej Malin! Vad är det första du ska göra när du tar över Vintagefabrikens webbshop?

Först ska jag ta några djupa andetag och landa i att detta är verklighet, så kul! Efter det blir det att flytta lagret till det nya stället och se till att övergången blir så smidig som möjligt för alla kunder . Jag ser framemot att få ordning på allt det praktiska så snabbt vi bara kan så att den kreativa sidan i mig kan få börja blomma ut!

Malin på Vintagefabriken

Vad har du gjort innan du tog över Vintagefabriken?

Jag har ett gesällbrev som frisör och är utbildad studie- och yrkesvägledare. Det var ett tag sedan jag jobbade som frisör och drev eget företag men jag har alltid tyckt att det är roligt med styling och uppsättningar, vilket jag ser en möjlighet att starta igång igen och utveckla med Vintagefabriken! Vem vet, kanske är det dags att ta in håraccessoarer i sortimentet igen? Utöver det så konsumerar jag gärna utifrån ett hållbarhetstänk, älskar gamla hederliga husmorsknep och att handla ekologiskt.

Vad kommer vara det bästa med att jobba ihop med sin mamma och syster? 

Jag tror att det bästa kommer vara att spåna fram nya idéer och att få omsätta dem till verklighet! Vi har verkligen en bredd med oss in i arbetet med Vintagefabriken, det i kombination med en nyfikenhet kommer garanterat att leda oss in på spännande saker framöver  vi ser framemot att dela resan med er följare!

Hej My! Vad har du gjort innan du tog över Vintagefabriken?

Jag har främst jobbat med trafikfrågor inom samhällsbyggnad, med lite extra fokus på hållbart resande. Jag har även hunnit med att utbilda mig till florist, vilket verkligen är något jag vill ta tillvara och utveckla tillsammans med Vintagefabriken. Kanske kommer vi ordna workshops med blomsterfokus framöver, ni får hålla utkik!

Vad tror du kommer vara roligast med att jobba med Vintagefabriken?

Massa saker! Dels hitta vackra unika prylar, både genom att åka på en massa loppisrundor och genom att leta rätt på duktiga hantverkare vars produkter vi kan sälja vidare. Men jag ser även fram emot att få väcka liv i min kreativa sida och framförallt då från min florist-utbildning. Sen tycker jag hela grejen med att vara egenföretagare känns lockande.

Vad var du för relation till vintage och Vintagefabriken?

Det är framförallt de senaste åren som jag ställt om och börjat handla mer vintage, främst inredning. När man väl börjar är det svårt att slutaDet är så mycket roligare att hitta en fin v. as med en historia än att handla massproduktion! Dessutom har det ju en massa andra fördelar, speciellt hållbarhetsmässigt. Det jag gillar med Vintagefabriken är att produkterna är noga utvalda och har bra kvalitet. Vad som är trendigt just nu är inte det viktiga. Det är viktigare att det man köper känns och är unikt och håller över tid.

Vi önskar er stort lycka till och hoppas att ni får lika många av era drömmar införlivade i Vintagefabriken som vi fått!

/Linda & Louise

Translate »
Skriv upp dig på väntelistan Vi mailar dig när produkten finns i lager igen!