Välkommen till Vintagefabrikens alldeles egna webbshop!

Vintagefabriken är en liten men naggande god butik i Midsommarkransen i Stockholm. Den drivs av oss – Linda Hansson och Louise Lemming – stylister, journalister och författare till boken Vintageparty – Fyndiga tips för flärdfulla fester

I butiken säljer vi kläder, glas & porslin, accessoarer, prints med mera. Allting noga utvalt av oss med både kärlek och omsorg. Vi vurmar särskilt mycket för kläder och prylar från den första hälften av 1900-talet, så det allra mesta vi säljer är från den tiden. Uppblandat med några speciellt utvalda, nyproducerade ting.

VILLKOR

Alla varor säljs och levereras från:

Vintagefabriken
Svandammsvägen 8
126 34 Hägersten

Organisationsnummer: 969765-5026

Kontakt:
Telefon: 0701- 499431
Mail: info@vintagefabriken.se

Betalningssätt

Hos Vintagefabriken kan du välja att betala med kort eller faktura.  Vi har avtal med Klarna och använder Klarna Checkout som är en standard för säker betalning med Visa på internet. Läs mer om Klarna och deras villkor här. Du kan också betala direkt med PayPal.

Klarna Faktura

Av miljöskäl skickas fakturor ut som Efaktura via mail. Det är därför viktigt att ange rätt mailadress. Fakturan aktiveras i samband med utskick, ej i samband med leverans.

Priser

Alla priser som anges är inklusive moms och exklusive frakt. Frakten kostar 59 kr, oavsett hur mycket eller lite du beställer. Vid köp utanför Sverige kostar frakten 125 kr.

Leveranstid

Eftersom att vi jobbar med fler saker än affären så reserverar vi oss för att vår leveranstid bygger på att paketet lämnar oss inom 3 arbetsdagar. Vi är dock aldrig omöjliga vad gäller att prioritera beställningar som är brådskande, det är bara att kontakta oss på info@vintagefabriken.se så försöker vi lösa det så gott vi kan.

Obs! I jul skickar vi paket varje dag! 

Eftersom de allra flesta av våra varor är vintage finns de endast i ett exemplar. Därför går det inte att reservera varor hos oss. Om du har någon fråga om en nyproducerad vara som är slutsåld, går det bra att maila oss så kan vi berätta om den kommer in i lager igen.

Jul

Sista dagen att beställa – för garanterad leverans innan julafton – är den 19 december kl 12. Öppet köp julklappar gäller fram till och med den 9 januari i både vår butik och vår webbshop. God jul!

Leveranssätt

Vi  använder oss av Posten för leverans av våra varor. Din beställning kommer till ditt närmsta utlämningställe och du får en sms-avisering när den anlänt (om den är för stor för att få plats i brevlådan).

Pick up in store

Självklart går det även bra att hämta dina varor hos Vintagefabriken på Svandammsvägen 8 i Midsommarkransen, Stockholm. Välj det kostnadsfria alternativet Pick up in store i kassan och  maila oss sedan på info@vintagefabriken.se så bestämmer vi en tid när du kan komma förbi och hämta varan. Obs! Viktigt att du mailar oss inom en vecka då vi inte har möjlighet att ha kvar varan i butik längre än så.

Ångerrätt

Vi har 14 dagars ångerrätt på alla våra varor. Villkoren är att produkten returneras i oanvänt skick och i obruten förpackning när en sådan finns. Vid retur står Vintagefabriken inte för fraktkostnaden utan det gör du som köpare. Vid retur är det mycket viktigt att meddela oss via mail innan dess att försändelsen ska gå i retur. Det är dessutom kundens ansvar att emballera produkten väl, fraktskadade produkter godkännes inte och återbetalas ej.

Obs! Ej retur eller ångerrätt på rea-varor.

Retur och reklamation

När det gäller retur har Vintagefabriken 14 dagars ångerrätt. Produkten ska då returneras i oanvänt skick och i obruten förpackning. Vid retur är det mycket viktig att meddela oss innan att försändelsen ska gå i retur. Det är dessutom kundens ansvar att emballera produkten väl, fraktskadade produkter godkännes inte och återbetalas ej. Obs! Ej retur eller ångerrätt på rea-varor .

När det gäller returer på posters är det mycket viktigt att man hanterar postern varsamt. Vikta kanter och hörn gör att postern är omöjlig att sälja vidare. Returneras en poster i detta skick kan inte återbetalning ske.

Reklamation

Kontakta Vintagefabriken så snart som möjligt via mail när du önskar reklamera en vara så att vi vet vad reklamationen avser. Vintagefabriken står för returkostnaderna vid reklamation.

Återbetalning

Vid retur eller reklamation får kunden sina pengar tillbaka inom 30 dagar från den dag då vi mottagit ditt meddelande om reklamation och vid retur från den dag vi mottagit din vara.

Har du betalat med kort sätts pengarna tillbaka på samma kort som du betalade med vid ordertillfället. Har du betalat via faktura så tar vi bort varan från din faktura, observera att fraktkostanden kvarstår.

Outlösta paket

Du har upp till två veckor på dig att hämta ut ditt paket vid beställning. Skulle paketet inte hämtas ut inom den tiden skickas det automatiskt tillbaka till Vintagefabriken. Man får då en anmärkning i kundregistret som innebär att man inte får göra några nya beställningar. För ej uthämtade beställningar som returneras till Vintagefabriken faktureras ni som kund på 350 kr. Obetalda fakturor skickas vidare till inkasso. Vi samarbetar med polis vid bedrägeri.

Fraktkostnad inom Sverige

Fraktkostnad hos Vintagefabriken är 59 kr, oberoende av hur många varor du beställer.

International Shipping

We will be happy to ship your order to an international adress in Scandinavia. We accept AMEX, VISA/Master Card via Pay pal. The standard price for shipping is 100 SEK but it can be more or less depending on the weight of the product. We’ll adjust this afterwards if necassary  but in most cases 125 SEK will be the shipping cost.

Skicka som present

Vill du skicka din beställning som gåva till någon annan går det fint! Maila oss på info@vintagefabriken.se och skriv där vem paketet ska skickas till samt adress och mobilnummer för avisering. Vill du dessutom skicka med en personlig hälsning så ordnar vi det så gärna! Skriv hälsningen så skriver vi den på ett fint kort och skickar med. Glöm inte ange ordernummer i ditt mail.

Om vintage

Eftersom den största delen av våra varor är vintage säljs de i befintligt skick. Vi kontrollerar alla kläder noga och tvättar eller kemtvättar dem innan de skickas eller hängs ut i butiken. Gällande storlekarna på vintageplaggen uppskattar vi dem genom att mäta kläderna och efter dessa mått storleksbestämma dem. Här under kan du se den lista vi utgår ifrån när vi uppskattar ålder på barnkläderna. Men precis som vuxna är alla barn olika och det går inte att säga definitivt vilken storlek ett barn ska ha. Det vet bara den som känner barnet och kan mäta sig till deras storlek själv. Men vår erfarenhet säger oss att det är alltid bättre att ta en storlek större än en för liten!

Hoppas du ska hitta något du tycker om i vår webbshop. Än en gång – välkommen hit!