Månadens hållbara profil: Patricia Rodi

Månadens hållbara profil” är tillbaka!

Äntligen! Vår populära intervjuserie ”Månadens hållbara profil” är tillbaka. Vi startar våren med att intervjua en av våra absolut största inspirationskällor alla kategorier, Patricia Rodi. Detta vill ni inte missa!

Lär känna Patricia Rodi

Vem är du? Berätta kort om dig själv!

Jag är en Göteborgare som nu bor på den Skotska landsbygden tillsammans med min man Patrick och hunden Alva. Vi renoverar ett vitt sekelskifteshus varsamt, DIY-style, vilket är fantastiskt roligt.

Utöver det frilansar jag som digital kreatör och inredningsstylist vid sidan av jobbet som statsvetare.

Patricias bästa tips för att inreda hållbart

Vilka är ditt/dina bästa tips för att inreda hållbart? 

När man tänker inredning och förändring så förknippar man oftast med att det kommer vara dyrt. Men så behöver inte vara fallet! Jag tycker att det går att älska inredning och samtidigt leva klimatsmart. Använd det du har i första hand (klä om, renovera eller måla om) och förnya med second hand! Men när du köper antikt eller second hand gäller det att tänka till. Jag brukar använda mig av 4 års regeln – hade jag valt det här för 2 år sedan och kommer vilja ha i två år framöver så kör jag!

Tror det också är viktigt att man försöker se efter vad man verkligen tycker om och vilket funktion det fyller för att undvika slängd konsumtion.

Ett annat tips är att byta eller sälja möbler till nära och kära. Då får man känslan av nytt utan att köpa nyproducerat.

Vilket är ditt bästa vintagefynd?

Åh det måste vara mitt antika linneskåp från Tjeckien, i trä, med glaspanel. Vi hittade det på etsy för en liten peng, och kunde inte motstå!

Tips på temat ”hållbart”

Om du skulle rekommendera någonting på tema hållbart – det kan vara allt från en person till en butik till ett husmorstips – vad skulle det vara? 

Jag tycker byggfabriken.se har bra tips och massa kunskap om hur man kan använda sig av hållbara produkter när man renoverar.

Klimatsmarta tips i vardagen

Ditt bästa klimatsmarta tips för att vara klimatsmart i vardagen?

Det första är att jag tar tåget istället för bilen eller flyget. Förnya garderoben genom secondhand, tradera eller klädbyte. Jag äter i princip endast vegetariskt, och nu till hösten finns det massor med smarriga rotfrukter att ha i grytor. Om jag äter fisk så ser jag till att jag håller mig till hållbara val.

Jag har även blivit bättre på att se vad jag har och njuter av det. Om jag får behov av förändring i vardagen och till hemmet så går jag loss på loppis.

Mera Patricia

Fortsätt följa Patricia Rodi och hennes liv i Skottland på bloggen här på Lovely life och på hennes Instagram (@patriciarodi).

Tusen tack snälla Patricia för att du ville vara med i vår intervju!

Missa inte på våra andra intervjuer

Är du nyfiken på att läsa våra andra intervjuer på Månadens hållbara profil? Du hittar dem här:

Hanna Wendelbo 

Intervju med Sofia Schyman aka Recovering Shopaholics

Intervju med Nordic Remake

Intervju med Emma Sundh

Intervju med Sofia Thelfer på Vint:ish

Intervju med Elin Wallin aka Studio Elwa

Intervju med Therese på Plåthuset

Intervju med Elin på Bodil Vintage

Translate »
Skriv upp dig på väntelistan Vi mailar dig när produkten finns i lager igen!