Missa inte! Loppis på Stockholms finaste innergårdar

Hojt, hojt! På söndag den 18 maj kör vi dubbelöppet på Vintagefabriken. Vi har öppet som vanligt i vår butik på Svandammsvägen 8, men passar även på att ha en utomhusbutik under innergårdsloppisen på Vattenledningsvägen 46-48.
Du kommer väl?

Bakom fasaderna till de gamla sekelskiftskåkarna i Gamla Midsommarkransen – ett stenkast från tullarna och Vintagefabriken –  döljer sig en skatt. Nämligen Stockholms vackraste innergårdar. Nu öppnas de upp för loppis, trädgårdscafé och cykelauktion för en dag.

Under 1960-talet hotades de gamla sekelskifteshusen i Midsommarkransen av den stora rivingsvåg som härjade i staden. Allt skulle bort! Men med hjälp av tappra eldsjälar står de karaktäristiska kåkarna kvar i dag. Sedan dess har tanken om att bevara och vårda det man har växt sig stark, något som märks tydligt – inte minst genom att vintagebutiker letar sig till denna medvetna, sprakande del av det gamla Stockholm.
Som ett led i denna bevaringstanke – men även för att uppmuntra boende i området att återanvända och tänka miljösmart – öppnar BRF Tellusborg upp sina innergårdar för loppis.

Söndagen den 18 maj, klockan 11.00, öppnas portarna och på de prunkande innergårdarna (Vattenledningsvägen, Ringdansvägen, Tellusborgsvägen och Aprilgatan) arrangerar de boende en stor loppis. Kläder, möbler, prylar – allt som inte längre får plats på de gamla vindarna och källarförråden – säljs på innergårdarna.

Förutom att gamla ting hittar nya hem, erbjuds fika på trädgårdscafé i regi av det populära cafét Hedvigs. För nyfikna ger även Gyllenborgens Mat café & restaurant en försmak vad som komma skall (öppnar upp på Vattenledningsvägen 44 först i mitten av oktober i år).
Klockan 13.00 arrangeras dessutom en cykelauktion på Tellusborgsvägen 45-47, där gamla herre/damlösa cyklar auktioneras ut till förmån för Stockholms stadsmission.

En tanke om “Missa inte! Loppis på Stockholms finaste innergårdar

  1. Pingback: Loppis i Midsommarkransen, med trädgårdscafé och cykelauktion. | Volang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »
Skriv upp dig på väntelistan Vi mailar dig när produkten finns i lager igen!