NEW IN – Snälla koftor för barn!

Äntligen kan vi visa upp det senaste tillskottet i vårt barnsortiment. Vintagefabriken är stolta att presentera världens skönaste – och snällaste – koftor för barn!

Koftorna kommer från det svenska märket Chaleca som är bra och hållbart på så många sätt. Stickade i det mjukaste av garn – Baby-alpackan – som med sina slitstarka, termostatiska och antiallergena egenskaper gör att det lämpar sig ypperligt till barnkläder.

Inte nog med det sker tillverkningen i ett stickkollektiv i Bolivia som aktivt arbetar för att kvinnorna som jobbar där ska kunna försörja sig på sin lön. Det kan låta självklart, men är långt ifrån den rådande situationen inom textilbranschen tyvärr. Bra i dubbel bemärkelse alltså!

Färgerna på vårens kollektion är några av våra absoluta favoriter – vinröd, senapsgul och en mörkt petrolblå. Koftorna funkar lika bra året om, då Alpackaullen har termostatiska egenskaper och anpassar sig efter rådande klimat. Roseta-koftan som knäpps med ett dekorativt band, kan tack vara den öppna modellen användas i takt med att barnet växer. Och när ett barn till slut växt ur den, kan ett nytt ta vid. Det här är med andra ord inget slit och släng-plagg, utan en investering som sträcker sig över generationer. Slow living i sin allra bästa form.

Koftorna från Chaleca kommer i storlekarna 80-120 cl och ni hittar dem i vår webbshop!

Foto: Emma Sundh/emmasvintage.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate »
Skriv upp dig på väntelistan Vi mailar dig när produkten finns i lager igen!