Pumpapyssel

Snart är det halloween men i år kände jag inte för att göra en klassisk halloweenpumpa, så det fick bli ett litet pumpahus istället. Det finns en massa bra verktyg att använda för att karva sin pumpa, men jag använde vanliga knivar. Fick dessutom tips om att ättika gör att pumpan inte möglar lika snabbt så jag penslade in hela pumpan efter att jag karvat ut fönstren, både på skalet, skaftet och de urkarvade delarna.

Efter att jag skurit av toppen och tömt pumpan på innehåll, karvade jag ut några fönster. Tandpetare får agera spröjs i det övre lilla fönstret.

Allt material samlade jag in utomhus, förutom de små svamparna jag hade liggande. Spröjsen i de större fönstren fäste jag genom att göra små hål i pumpan, och ”skruvade” in grenarna där. Har man en limpistol går det bra att sätta fast allt material på det sättet istället.

Mossan fäste jag med tunn ståltråd som jag böjde till likt en mäla. Ekollonen och den torkade apelsinen fästes också med ståltråden.

Totalt tog det ungefär en timme att få till pumpahuset. Det går att pynta och göra fint i all oändlighet, speciellt nu när det finns så mycket fina löv, bär och annat att använda sig av utifrån. Kanske blir det en liten piff om ett par dagar 🙂 Ska bli spännande att se hur bra ättikan fungerar också!

Hoppas ni får en fin halloween och alla helgona!

//My

Translate »
Skriv upp dig på väntelistan Vi mailar dig när produkten finns i lager igen!

No fields found, please go to settings & save/reset fields