Köpvillkor, hantering av personuppgifter & produktinformation

Betalning

Hos Vintagefabriken kan du välja att betala med kort, faktura eller swish. Vi har avtal med Billmate som erbjuder säker betalning med kort och faktura på internet. Läs mer om Billmate och deras villkor här. Handlar du utanför Sverige betalar du tryggt och säkert direkt med kort via Paypal.

Billmate Faktura

Av miljöskäl skickas fakturor ut som Efaktura via mail. Det är därför viktigt att ange rätt mailadress. Fakturan aktiveras i samband med att varan skickas, ej i samband med leverans.

Privat Policy (GDPR)

När du handlar hos oss på Vintagefabriken, anger du personuppgifter som namn, adress, mailadress, telefonnummer och i vissa fall även personnummer. Dessa uppgifter behöver vi för att bland annat kunna leverera din beställda produkt till dig korrekt. Personnummer krävs vid fakturaköp. Personuppgiftsansvarig är Vintagefabriken AB, Org.nr: 559140-8215, Fridhemsgatan 64, c/o Swedish Nature Collaborations, 11246 Stockholm, som behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Vi säljer eller byter aldrig personuppgifter med andra företag i maknadsföringssyfte. Vissa personuppgifter lämnas till våra leverantörer för att kunna fullfölja våra leveransåtaganden mot dig som kund. När du som kund har lämnat ditt samtycke till Vintagefabriken, används dina personuppgifter för till exempel nyhetsbrev och erbjudanden från oss. Du har rätt att på begäran ta del av de uppgifter som vi lagrar om dig. Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga, ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta, åligger det oss att rätta till felet. Du kan när som helst återkalla ditt samtyckte eller begära att vi ska radera dina uppgifter. Det innebär att du har rätt att dina personuppgifter tas bort om det inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Kontakta oss då på info@vintagefabriken.se.

Priser & Fraktkostnad

Alla priser som anges är inklusive moms och exklusive frakt. Vi har en fast fraktkostnad på 69 SEK, men handlar du för över 1000 SEK erbjuder vi fri frakt! Vid köp utanför Sverige är fraktkostnaden 150 SEK och debiteras liksom resterande köp genom Paypal.

International Shipping within Europe

We happily ship your order to an adress within Europe. We accept AMEX, VISA/Master Card via Paypal. The standard shipping cost is 150 SEK but it can be more or less depending on the weight of the product. We will adjust this afterwards if necessary.

Leveranstid

Vår leveranstid är mellan 3-5 arbetsdagar. Självklart kan vi prioritera beställningar som är brådskande, enklast är då att kontakta oss på info@vintagefabriken.se så försöker vi alltid lösa det!

Leveranssätt

Vi  använder oss av Postnord eller  DHL Freight för leverans av våra varor. Din beställning kommer till ditt närmsta utlämningställe och du får en sms-avisering när den anlänt (om den är för stor för att rymmas i brevlådan) om du angivit telefonnummer vid beställning.

Pick up in store

Självklart går det även bra att kostnadsfritt hämta dina varor hos Vintagefabriken. Något som vi gärna uppmuntrar till då det hjälper oss att spara på miljön i form av mindre emballage och transporter. Välj alternativet Pick up in store i kassan så mailar vi dig för att bestämma en tid när du kan komma förbi och hämta varan på vårt kontor på Roslagsgatan 25, Stockholm. Obs! Viktigt att du mailar oss om du inte kan hämta upp paketet inom två veckor då vi inte har möjlighet att ha kvar varan i butik längre än så.

Retur & Ångerrätt

Vi har 14 dagars ångerrätt på alla våra varor. Villkoren är att produkten returneras i oanvänt skick och i obruten förpackning när en sådan finns. Vid retur står Vintagefabriken inte för fraktkostnaden, det gör du som köpare. Vid retur är det mycket viktigt att meddela oss via mail innan försändelsen går i retur. Vi kan hjälpa till att ordna med fraktsedel som mailas till dig och skrivs ut för att sedan fästas på paketet. Kostnaden för denna är 69 kr och gäller varor upp till 1 kg. Det är kundens ansvar att emballera produkten väl, fraktskadade produkter godkännes inte och återbetalas ej. När det gäller returer på posters är det mycket viktigt att man hanterar postern varsamt. Vikta kanter och hörn gör att postern är omöjlig att sälja vidare. Returneras en poster i detta skick kan inte återbetalning ske.

Obs! Ej retur- eller ångerrätt på rea-varor.

Reklamation

Kontakta Vintagefabriken så snart som möjligt via mail när du önskar reklamera en vara så att vi vet vad reklamationen avser. Vintagefabriken står för returkostnaderna vid reklamation.

Återbetalning

Vid retur eller reklamation får kunden sina pengar tillbaka inom 30 dagar från den dag då vi mottagit ditt meddelande om reklamation och vid retur från den dag vi mottagit din vara.

Har du betalat med kort sätts pengarna tillbaka på samma kort som du betalade med vid ordertillfället. Har du betalat via faktura så tar vi bort varan från din faktura. Observera att fraktkostnaden kvarstår.

Outlösta paket

Du har upp till två veckor på dig att hämta ut ditt paket vid beställning. Skulle paketet inte hämtas ut inom den tiden skickas det automatiskt tillbaka till Vintagefabriken. Man får då en anmärkning i kundregistret som innebär att man inte får göra några nya beställningar. För ej uthämtade beställningar som returneras till Vintagefabriken faktureras ni som kund 350 kr. Obetalda fakturor skickas vidare till inkasso. Vi samarbetar med polis vid bedrägeri.

Skicka som present

Vill du skicka din beställning som gåva till någon annan går det fint! Maila oss på info@vintagefabriken.se vem paketet ska skickas till samt adress och mobilnummer för avisering. Glöm inte att ange ordernummer i ditt mail. Vill du dessutom skicka med en personlig hälsning och/eller få din vara inslagen ordnar vi det så gärna!

Övrigt

Vi reserverar oss för tekniska lagerfel som kan uppstå vid sällsynta tillfällen. 

Om vintage

Eftersom att många av våra varor är vintage säljs de i befintligt skick. Vi kontrollerar alla kläder noga och tvättar eller kemtvättar dem innan de skickas eller hängs ut i butiken. Gällande storlekarna på vintageplaggen uppskattar vi dem genom att mäta bröst, midja och stuss och efter dessa mått storleksbestämma dem. Vad gäller barnkläder är dessa storlekar uppskattade efter antingen ålder eller standardmåttabell för barnkläder (cl). Som de flesta vet skiljer sig dock storlekar från barn till barn. Vår erfarenhet säger att det alltid är bättre att ta en storlek större på barnkläder.

Tack för att du väljer att handla av oss, det betyder väldigt mycket!

Varma hälsningar,
Linda & Louise, Vintagefabriken

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara