KÖPVILLKOR & PRODUKTINFORMATION

Betalningssätt

Hos Vintagefabriken kan du välja att betala med kort eller faktura. Vi har avtal med Billmate som erbjuder säker betalning på internet. Läs mer om Billmate och deras villkor här. Du kan också betala direkt med kort via PayPal. Handlar du utanför Sverige är det Paypal du betalar med.

Billmate Faktura

Av miljöskäl skickas fakturor ut som Efaktura via mail. Det är därför viktigt att ange rätt mailadress. Fakturan aktiveras i samband med utskick, ej i samband med leverans.

Priser & Fraktkostnad

Alla priser som anges är inklusive moms och exklusive frakt. Fraktkostnaden är 59 kr, oavsett hur mycket eller lite du beställer. Vid köp utanför Sverige är fraktkostnaden 150 kr och debiteras liksom resterande köp genom Paypal.

International Shipping within Scandinavia

We happily ship your order to an adress within Scandinavia. We accept AMEX, VISA/Master Card via Paypal. The standard shipping cost is 150 SEK but it can be more or less depending on the weight of the product. We’ll adjust this afterwards if it’s necessary.

Leveranstid

Eftersom att vi jobbar med fler saker än affären så reserverar vi oss för att vår leveranstid bygger på att paketet lämnar oss inom 3-5 arbetsdagar. Självklart kan vi prioritera beställningar som är brådskande, enklast då är att kontakta oss på info@vintagefabriken.se så försöker vi lösa det så gott vi kan!

Leveranssätt

Vi  använder oss av Posten för leverans av våra varor. Din beställning kommer till ditt närmsta utlämningställe och du får en sms-avisering när den anlänt (om den är för stor för att rymmas i brevlådan).

Pick up in store

Självklart går det även bra att kostnadsfritt hämta dina varor hos Vintagefabriken på Svandammsvägen 8 i Midsommarkransen, Stockholm. Välj alternativet Pick up in store i kassan och maila oss sedan på info@vintagefabriken.se så bestämmer vi en tid när du kan komma förbi och hämta varan. Obs! Viktigt att du mailar oss inom en vecka då vi inte har möjlighet att ha kvar varan i butik längre än så.

Retur & Ångerrätt

Vi har 14 dagars ångerrätt på alla våra varor. Villkoren är att produkten returneras i oanvänt skick och i obruten förpackning när en sådan finns. Vid retur står Vintagefabriken inte för fraktkostnaden utan det gör du som köpare. Vid retur är det mycket viktigt att meddela oss via mail innan dess att försändelsen går i retur. Det är dessutom kundens ansvar att emballera produkten väl, fraktskadade produkter godkännes inte och återbetalas ej. När det gäller returer på posters är det mycket viktigt att man hanterar postern varsamt. Vikta kanter och hörn gör att postern är omöjlig att sälja vidare. Returneras en poster i detta skick kan inte återbetalning ske.

Obs! Ej retur eller ångerrätt på rea-varor.

Reklamation

Kontakta Vintagefabriken så snart som möjligt via mail när du önskar reklamera en vara så att vi vet vad reklamationen avser. Vintagefabriken står för returkostnaderna vid reklamation.

Återbetalning

Vid retur eller reklamation får kunden sina pengar tillbaka inom 30 dagar från den dag då vi mottagit ditt meddelande om reklamation och vid retur från den dag vi mottagit din vara.

Har du betalat med kort sätts pengarna tillbaka på samma kort som du betalade med vid ordertillfället. Har du betalat via faktura så tar vi bort varan från din faktura. Observera att fraktkostnaden kvarstår.

Outlösta paket

Du har upp till två veckor på dig att hämta ut ditt paket vid beställning. Skulle paketet inte hämtas ut inom den tiden skickas det automatiskt tillbaka till Vintagefabriken. Man får då en anmärkning i kundregistret som innebär att man inte får göra några nya beställningar. För ej uthämtade beställningar som returneras till Vintagefabriken faktureras ni som kund på 350 kr. Obetalda fakturor skickas vidare till inkasso. Vi samarbetar med polis vid bedrägeri.

Skicka som present

Vill du skicka din beställning som gåva till någon annan går det fint! Maila oss på info@vintagefabriken.se vem paketet ska skickas till samt adress och mobilnummer för avisering. Glöm inte att ange ordernummer i ditt mail. Vill du dessutom skicka med en personlig hälsning och/eller få din vara inslagen ordnar vi det så gärna!

Om vintage

Eftersom att många av våra varor är vintage säljs de i befintligt skick. Vi kontrollerar alla kläder noga och tvättar eller kemtvättar dem innan de skickas eller hängs ut i butiken. Gällande storlekarna på vintageplaggen uppskattar vi dem genom att mäta bröst, midja och stuss och efter dessa mått storleksbestämma dem. Vad gäller barnkläder är dessa storlekar uppskattade efter antingen ålder eller standard måttabellen för barnkläder (cl). Som de flesta vet skiljer sig dock storlekar från barn till barn. Vår erfarenhet säger oss att det är alltid bättre att ta en storlek större än en för liten på barnkläder!

Varma hälsningar,
Linda & Louise, Vintagefabriken

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara