Köpvillkor, hantering av personuppgifter & produktinformation

Betalning

Hos Vintagefabriken kan du välja att betala med kort, faktura eller swish. Vi har avtal med Billmate som erbjuder säker betalning med kort och faktura på internet. Läs mer om Billmate och deras villkor här. Handlar du utanför Sverige betalar du tryggt och säkert direkt med kort via Paypal.

Billmate Faktura

Av miljöskäl skickas fakturor ut som Efaktura via mail. Det är därför viktigt att ange rätt mailadress. Fakturan aktiveras i samband med att varan skickas, ej i samband med leverans.

Privat Policy (GDPR)

När du handlar hos oss på Vintagefabriken, anger du personuppgifter som namn, adress, mailadress, telefonnummer och i vissa fall även personnummer. Dessa uppgifter behöver vi för att bland annat kunna leverera din beställda produkt till dig korrekt. Personnummer krävs vid fakturaköp. Personuppgiftsansvarig är Vintagefabriken AB, Org.nr: 559140-8215, Roslagsgatan 25, c/o Betonggruvan, 11355 Stockholm, som behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Vi säljer eller byter aldrig personuppgifter med andra företag i maknadsföringssyfte. Vissa personuppgifter lämnas till våra leverantörer för att kunna fullfölja våra leveransåtaganden mot dig som kund. När du som kund har lämnat ditt samtycke till Vintagefabriken AB, används dina personuppgifter för till exempel nyhetsbrev och erbjudanden från oss. Du har rätt att på begäran ta del av de uppgifter som vi lagrar om dig. Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga, ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta, åligger det oss att rätta till felet. Du kan när som helst återkalla ditt samtyckte eller begära att vi ska radera dina uppgifter. Det innebär att du har rätt att dina personuppgifter tas bort om det inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Kontakta oss då på info@vintagefabriken.se.

Priser & Fraktkostnad

Alla priser som anges är inklusive moms och exklusive frakt. Vi har en fast fraktkostnad på 69 SEK, men handlar du för över 1200 SEK erbjuder vi fri frakt! Vid köp utanför Sverige är fraktkostnaden 150 SEK och debiteras liksom resterande köp genom Paypal.

International Shipping within Europe

We happily ship your order to an adress within Europe. We accept AMEX, VISA/Master Card via Paypal. The standard shipping cost is 150 SEK but it can be more depending on the weight of the product. We will adjust this afterwards if necessary.

Leveranstid

Vår leveranstid är mellan 3-5 arbetsdagar. Självklart kan vi prioritera beställningar som är brådskande, enklast är då att kontakta oss på info@vintagefabriken.se så försöker vi alltid lösa det!

Leveranssätt

Vi  använder oss av Postnord eller  DHL Freight för leverans av våra varor. Din beställning kommer till ditt närmsta utlämningställe och du får en sms-avisering när den anlänt (om den är för stor för att rymmas i brevlådan) om du angivit telefonnummer vid beställning.

Emballage

Vi på Vintagefabriken månar om miljön och återanvänder därför – när möjlighet finns – emballage från tidigare försändelser från våra leverantörer. Vi använder dock aldrig skadat emballage som kan äventyra varan i frakten. Ser paketet skadat ut vid leverans och detta har påverkat varan inuti, se till att ta en bild på paketet, gärna innan du packar upp varan, för att vi enklare ska kunna göra en reklamation hos fraktbolaget.

Pick up

Självklart går det även bra att kostnadsfritt hämta dina varor hos Vintagefabriken, något vi gärna uppmuntrar då det hjälper oss att spara på miljön i form av mindre emballage och transporter. Välj alternativet Hämta upp i kassan så mailar vi dig för att bestämma en tid när du kan komma förbi och hämta varan på vårt kontor/showroom i Midsommarkransen, på Ringdansvägen 3, Stockholm. Vi har inga fasta öppettider för tillfället utan det blir enligt överrenskommelse.

Obs! Viktigt att du mailar oss om du inte kan hämta upp paketet inom rimlig tid. Vi kan endast hålla dina varor upp till två veckor på grund av utrymmesbrist. Hör vi inget från dig som kund under dessa veckor, kommer varorna åter att tillfalla Vintagefabriken och någon återbetalning är inte längre möjlig.

Retur & Ångerrätt

Vi har 14 dagars ångerrätt på alla våra varor. Villkoren är att produkten returneras i oanvänt skick och i obruten förpackning när en sådan finns. Vid retur står Vintagefabriken inte för fraktkostnaden, det gör du som köpare. Vid retur är det mycket viktigt att meddela oss via mail innan försändelsen går i retur. Vi kan hjälpa till att ordna med fraktsedel som mailas till dig och skrivs ut för att sedan fästas på paketet. Kostnaden för denna är 69 kr och gäller varor upp till 1 kg. Det är kundens ansvar att emballera produkten väl, fraktskadade produkter godkännes inte och återbetalas ej. När det gäller returer på posters är det mycket viktigt att man hanterar postern varsamt. Vikta kanter och hörn gör att postern är omöjlig att sälja vidare. Returneras en poster i detta skick kan inte återbetalning ske.

Obs! Ej retur- eller ångerrätt på rea-varor.

Reklamation

Kontakta Vintagefabriken så snart som möjligt via mail när du önskar reklamera en vara så att vi vet vad reklamationen avser. Är det en reklamation som avser fraktskada behöver vi ha bilder på paketet som det såg ut när du mottog det. Vintagefabriken står för returkostnaderna vid reklamation.

Återbetalning

Vid retur eller reklamation får du som kund pengarna tillbaka inom 30 dagar från den dag då vi mottagit ditt meddelande om reklamation och vid retur från den dag vi mottagit din vara.

Har du betalat med kort sätts pengarna tillbaka på samma kort som du betalade med vid ordertillfället. Har du betalat via faktura så tar vi bort varan från din faktura. Observera att fraktkostnaden kvarstår.

Outlösta paket

Du har upp till två veckor på dig att hämta ut ditt paket vid beställning. Skulle paketet inte hämtas ut inom den tiden skickas det automatiskt tillbaka till Vintagefabriken. För ej uthämtade beställningar som returneras till Vintagefabriken faktureras ni som kund 350 kr i en avgift på grund av kostnaden fraktbolaget debiterar Vintagefabriken samt administrativa kostnader. När varorna har kommit tillbaka till oss kontaktar vi dig som kund för att göra upp kring ny leverans, alternativt om du önskar återbetalning efter att vi dragit kostnaderna som nämns ovan. Får vi ingen återkoppling inom en månad tillfaller varorna Vintagefabriken och någon återbetalning är ej längre möjlig. Obetalda fakturor skickas vidare till inkasso. Vi samarbetar med polis vid bedrägeri.

Skicka som present

Vill du skicka din beställning som gåva till någon annan går det fint! Maila oss på info@vintagefabriken.se vem paketet ska skickas till samt adress och mobilnummer för avisering. Glöm inte att ange ordernummer i ditt mail. Vill du dessutom skicka med en personlig hälsning och/eller få din vara inslagen ordnar vi det så gärna!

Övrigt

Vi reserverar oss för tekniska lagerfel som kan uppstå vid sällsynta tillfällen. 

Om vintage

Eftersom att många av våra varor är vintage säljs de i befintligt skick. Vi kontrollerar alla vintagevaror och skriver ut om vi det finns en tydlig skavank på varan. Vi är av den uppfattningen att en vintagevara inte behöver vara helt perfekt, att det är charmen med gamla ting och

Tack för att du väljer att handla av oss, det betyder väldigt mycket!

Varma hälsningar
Linda & Louise, Vintagefabriken

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara